Na magistralnom putu Novi Grad-Kostajnice u naselju Tunjica sutra će privremeno biti obustavljen saobraćaj zbog obilježavanja istorijskog događaja “Odbrana zapadnih granica Republike Srpske i BiH od hrvatske agresije”, a alterantivni pravac je put preko Mešinovaca, saopšteno je iz Auto-moto saveza Srpske.
Obustava saobraćaja na snazi će biti od 9.00 do 11.00 časova.

Kroz kanjon Tijesno još danas će od 11.00 do 11.45 časova zbog održavanja penjačkog festivala dolaziti do obustave saobraćaja na magistralnom putu
Karanovac-Crna Rijeka, u blizini rafting slalom staze.

Za vrijeme obustave saobraćaj će biti preusmjeren na putni pravac Banjaluka-Čađavica-Mrkonjić Grad.

Iz AMS napominju da je tokom vikenda smanjen obim radova na putevima, a saobraćaj reguliše privremeno postavljena signalizacija.

Zbog sanacije tunela Kalovita Brda na magistralnom putu LJubogošta-Pale potpuno je obustavljen saobraćaj u tunelu, te se vozila preusmjeravaju na obilaznicu u neposrednoj blizini.

Na dionici auto-puta Banjaluka-Prnjavor u toku je izgradnja vijadukta “Mahovljani”, zbog čega je ova petlja zatvorena, a vozači mogu koristiti petlju “Aleksandrovac”.

Još traju radovi na izgradnji vijadukta na magistralnom putu Nova Topola-Klašnice na lokalitetu “Mahovljanske petlje” zbog čega od 23.00 do 5.00 časova ujutro dolazi do obustava saobraćaja u maksimalnom trajanju do 30 minuta, najviše četiri puta.

Vozila usporeno saobraćaju na magistralnom putu Banjaluka-Prnjavor zbog radova na izgradnji auto-puta Banjaluka-Prnjavor. Na ovoj dionici moguće su i povremene obustave saobraćaja zbog izlaska građevinske mehanizacije na put.

Obustavljen je saobraćaj na dijelu magistralnog puta Bijeljina-Ugljevik koji prolazi kroz bijeljinske ulice 27. marta i Srpske vojske zbog izgradnje kanalizacione mreže.

Saobraćaj teretnih vozila odvija se obilaznicom, dok se putnička vozila preusmjeravaju na gradske ulice.

Na području opštine Srebrenica zbog rekonstrukcije kolovoza izmijenjen je režim u odvijanju saobraćaja na regionalnom putu Bratunac-Zeleni Jadar.

Na regionalnom putnom pravcu Površnice-Lopare u toku je sanacija klizišta zbog čega je saobraćaj teretnih vozila preusmjeren na putni pravac Lopare-Priboj-Banj Brdo.

Na regionalnim putevima Karanovac-Kneževo u mjestu LJubačevo, te Ukrina-Gornja Vijaka zbog klizišta vozila saobraćaju jednom trakom.

U Federaciji BiH aktuelni su radovi na putnim pravcima Sarajevo-Pale, Odžak-Donji Svilaj, Stupari–Kladanj, Simin Han-Kalesija, Živinice-Međaš, Srebrenik-Donja Orahovica i Banjaluka-Turbe.

Na graničnim prelazima zadržavanja jutros nisu duža od 30 minuta.

Iz AMS podsjećaju vozače da su za međunarodni saobraćaj privremeno otvoreni granični prelazi Duži-Imotica, Orahov Do-Slano i Hadžin Potok-Bogovolja.

izvor: Srna

PrethodniČETVRTA I PETA FUDBALSKA LIGA
SlijedećiOBAVJEŠTENJE IZ ELEKTRODISTRIBUCIJE PRIJEDOR