Poljoprivredni klaster “Una- Sana” u saradnji  sa Ministarstvom poljoprivrede šumarstva i vodoprivrede  RS  i  Jedinicom za koordinaciju poljoprivrednih projekata sutra u Prijedoru organizuje okrugli sto na temu Razvoj poljoprivrede i sela i uloga klastera u tome .

Siniša Slijepac, menadžer poljoprivrednog klastera “Una – Sana “kaže da je cilj održavanja ovog okruglog stola  informisanje kako lokalnih zajednica tako i javnosti o radu klastera i njegovom značaju za razvoj poljoprivrede i sela prijedorske regije. On je istakao da prijedorska regija ima dobre potencijale za razvoj poljoprivrede.

-Što se tiče poljoprivrednog  potencijala regije Prijedor ,  možemo reći da je regija pogodna  za sve vidove poljoprivredne proizvodnje ratarstva, stočarstva, voćarstva , povrtlarstvo- rekao je Slijepac.

Plan Klastera u narednom periodu je  da radi kao razvojna Agencija iz oblasti poljoprivredne proizvodnje, a ono za šta će se zalagati je očuvanje domaće proizvodnje.  Po njegovim riječima  domaći proizvod treba da bude prepoznatljiv na našem tržištu. On je apelovao na  kupce   da kupuju proizvode  domaćih proizvođača jer su, kako ističe,  istog kvaliteta kao i oni  koji nam dolaze iz uvoza.

P.Š.