-2.2 C
Prijedor
Četvrtak, 30 Novembra, 2023

SUTRA PRVI MEMORIJAL „MARKO DRINIĆ“

Najnovije vijesti

Na inicijativu gradonačelnika Milenka Đakovića i uz pokroviteljstvo Grada Prijedora, Košarkaški klub “Hanters” u subotu, 28. januara, organizovaće Memorijalni košarkaški turnir “Marko Drinić”.

Trener KK “Hanters” Dario Stolić rekao je da će, pored domaćina, igrati košarkaške nade “Spartaka” iz Prijedora, “Sloboda 73”  iz Novog Grada i KK  “TOP Basket” iz Nove Topole”.

U prvom polufinalnom susretu  od 10,15 časova igraju “Spartak”  i “Sloboda 73”. Od 12 časova sastaju se KK “Hanters”  i KK  “TOP Basket”.

U 13,30časova planirano je zvanično otvaranje Turnira i revijalna utakmica. Meč za treće mjesto je od 14,30 časova, a od 16,15 finalni susret.

Osamnaestogodišnji Prijedorčanin Marko Drinić bio je član kadetskog tima “Hantersa”. Prošle godine je teško obolio i, uprkos operaciji, bitku za život izgubio je 17. decembra.

Branko Radinović, predsjednik Organizacionog odbora memorijalnog i humanitarnog košarkaškog turnira, izrazio je veliku zahvalnost gradonačelniku Đakoviću i drugima koji će pomoći organizaciju Turnira kojim žele sačuvati uspomenu na Marka Drinića.

Revijalnu utakmicu igraće Markovi saigrači, a Turnir će imati i humanitarni karakter.

Novčani prilozi radnih organizacija, kolektiva, institucija, organizacija, udruženja i pojedinaca namijenjeni su za liječenje oboljelih mladih Prijedora.

Vladimir Gavranović, mladi košarkaš “Hantersa”, pošastvovan je učešćem na Memorijalnom košarkaškom turniru “Marko Drinić” i poziva Prijedorčane da prisustvuju ovom sportskom događaju.

Ulaz je slobodan. Na ulazu u Dvoranu “Mladost” posjetioci će moći dati svoj novčani prilog.

M.B.