Četvrtak, 25. Aprila 2024.
9.8 C
Prijedor

ŠVAJCARAC POČINIO SERIJU KRIVIČNIH DJELA, OD POKUŠAJA RAZBOJNIŠTVA DO KRAĐE TORBICE S NOVCEM

NAJNOVIJE VIJESTI

Švajcarac, a nezvanično saznajemo da je riječ o Patriku Brugmanu ( 33) u ponedjeljak je pokušao razbojništvo nad radnicom kioska  „iNovine“, potom je pokušao ukrasti golf s parkinga ugostiteljskog objekata u blizini gradskog mosta i na kraju torbu s novcem u čemu ga je spriječio vlasnik automobila, zadržavši Švajcarca do dolaska policije.

Brugman je u ponedjeljak oko 17 sati, došao do kioska  gdje je držeći ruku ispod majice i uz  prijetnju upotrebe pištolja, na engleskom, od radnice kioska T.Š. tražio novac. Radnica  ga je na engleskom upozorila da će pozvati policiju nakon čega je pobjegao.

Brugman je potom  oko 18.30 h stigao do parkinga ugostiteljskog objekta i ušao u nezaključani automobil, golf 6, vlasništvo A.A. iz Prijedora. Tokom krim obrade je ustanovljeno da je prvo pokušao upaliti golf zbog čega je oštetio i pokidao elektro kablove ispod upravljača. Kad to nije uspio iz unutrašnjosti auta je ukrao torbicu u kojoj se nalazio novac, putna isprava i mobilni telefon. U autu ga je s torbicom uhvatio vlasnik vozila.

-Nakon završene kriminalističke obrade, lice P.B. je uz izvještaj o počinjenim krivičnim djelima teška krađa u pokušaju i  razbojništvo u pokušaju predato u nadležnost dežurnog tužioca Okružnog javnog tužilaštva Prijedor, te će za lice biti postavljen prijedlog za pritvor, jer se radi o državljaninu Švicarske.-navedeno je danas  iz PU Prijedor.

M.Z.

Foto: Giga