SVE VIŠE POSLA ZA DOMAĆE FIRME U INOSTRANSTVU (FOTO i VIDEO)

Prijedor je grad koji se može pohvaliti da najveći procenat svoje proizvodnje i usluga radi za inostrano tržište, prije svega u zapadne zemlje. Pored  Tvornice keksa i srodnih proizvoda „Mira“ , „Prijedorčanke“, „Kromeksa“ itd. sve više svojih proizvoda u zapadnoevropske zemlje izvozi preduzeće d.o.o. „Namještaj Gavranović“. Sa radom su počeli prije 18 godina.

Od zanatske radnje i poslova za potrebe lokalnih kupaca, posljednjih godina proširili su proizvodnju i za probirljivo austrijsko i njemačko tržište.  Vlasnik i direktor Preduzeća, Pero Gavranović, ističe da je prošle godine  ugovoreni posao za opremanje studentskih domova u Berlinu i Minhenu, otvorio vrata novim poslovima u drugim zapadnim zemljama.

Pero Gavranović, vlasnik i direktor Preduzeća

– Za dobijanje dobrih poslova u inostranstvu, najvažniji je kvalitet, ali i poštovanje rokova – kaže Gavranović.

Naravno, ni cijena nije zanemarljiva, a ona je uvijek niža od njihovih domaćih proizvođača. Trenutno je u ovom preduzeću zaposleno 29 radnika, a zbog povećane proizvodnje, već početkom idućeg mjeseca biće zaposleno  još troje radnika.

Direktor Gavranović najavljuje da će se proizvodnja, vjerovatno, povećavati, jer uskoro predstoje pregovori sa švajcarskim naručiocima, uz uvjerenje da će uspješno odgovoriti njihovim zahtjevima.

P. Š.

foto: Giga

You must be logged in to post a comment Login

Leave a Reply

Zabranjeno je preuzimanje sadržaja bez pismene dozvole!