SVEČANI KONCERT POVODOM DANA REPUBLIKE

Gradska uprava Prijedor, povodom 9. januara, Dana Republike Srpske, organizovala je besplatni svečani koncert za građane „Republici na dar“. Gradonačelnik Milenko Đaković rekao je da se grad Prijedor, na ovaj način, pridružuje lokalnim zajednicama koje na poseban način žele da obilјeže rođendan Republike Srpske.

– Deveti januar je dan nastanka Republike Srpske, jer u tadašnjim teškim vremenima, srpski narod je morao da nađe svoj krov pod suncem i pronašao ga je u formiranju Republike Srpske. Dan Republike je simbol današnje slobode koju su stvorili naši borci. To je veliki dan u istoriji našeg naroda, dan kada je nastala Republika Srpska u kojoj danas mirno žive svi njeni građani. To je danas Republika koja teži svom dalјem razvoju i mi smo na to ponosni – poručio je gradonačelnik Đaković.

Na koncertu su nastupili Orkestar harmonika Muzičke škole „Savo Balaban“, solisti Aneta Šurlan, Milica Stijepić, Nevena Josić i Boris Papak, uz klavirsku pratnju Sofije Kovačević, te hor Osnovne škole „Petar Kočić“.

– Imala sam priliku da nastupam povodom Dana Republike u drugim gradovima. Međutim, ove godine sam srećna što smo moji drugari i ja imali priliku da nastupamo ovim velikim povodom u našem gradu. To je poseban doživlјaj za nas, solo pjevače, jer naši građani nisu tako često imali priliku da čuju opersku muziku. Iskreno se nadam da će ovaj koncert postati tradicija – rekla je Aneta Šurlan, koja je ove godine završila Muzičku akademiju u Banjoj Luci.

Poseban je ovo doživlјaj bio i za Borisa Papka, uspješnog studenta solo pjevanja i muzičke pedagogije u Beogradu.

– Uvijek mi je čast i zadovolјstvo da nastupam u svom gradu i pred domaćom publikom. Rado sam se odazvao pozivu da nastupam na ovom koncertu, jer ovo je naš mali doprinos povodom rođendana Republike Srpske – dodao je Papak.

M. Šodić

You must be logged in to post a comment Login

Leave a Reply

Zabranjeno je preuzimanje sadržaja bez pismene dozvole!