SVEČANOM AKADEMIJOM OBILJEŽEN DAN GRADA (VIDEO)

Svečanom akademijom u Prijedoru je obilježen 16. maj, Dan grada. Na svečanosti kojoj su prisustvovale brojne delegacije i zvanice, dodijeljene su nagrade i priznanja Gradske uprave zaslužnim pojedincima i organizacijama. Za počasnog građanina proglašen je čuveni pjesnik Ljubivoje Ršumović. Plaketa grada dodijeljena je preduzeću „Javor“ za doprinos razvoju privrede Prijedora.

Nagradu grada Prijedora dobili su Slađan Dačić, zbog pokazane hrabrosti i humanosti u spašavanju života, te protojerej stavrofor Ranko Maletić zbog doprinosa u razvoju suživota i međureligijske saradnje. Pohvale su dodijeljene župniku Marku Vidoviću, Husein efendiji Veliću, protojereju stavroforu Mihalu Stahneku, KUD-u „Kozara“ iz Kozarca i Planinarsko-skijaškom društvu „Ljubijski rudar“.

Zahvalnice su dobili Humanitarna organizacija „Humano brdo 2010“, preduzeće „Arifagić Investment“, Marica Vidaković i dr Rajko Srdić.

Povodom Dana grada, položeni su vijenci ispred spomenika „Za krst časni“, podignutog u znak sjećanja na poginule borce Otadžbinskog rata i ispred spomenika oslobodiocima Prijedora iz Narodnooslobodilačkog rata u parku na Pećanima.

Proslavu praznika grada uveličali su mališani koji su, po tradiciji, na platou ispred Gradske uprave priredili manifestaciju “Mališani svome gradu”.

Z.J.

You must be logged in to post a comment Login

Leave a Reply

Zabranjeno je preuzimanje sadržaja bez pismene dozvole!