2.8 C
Prijedor
Utorak, 29 Novembra, 2022

SVEČANOM AKADEMIJOM OBILJEŽEN DAN GRADA (VIDEO)

Najnovije vijesti

Svečanom akademijom u Prijedoru je obilježen 16. maj, Dan grada. Na svečanosti kojoj su prisustvovale brojne delegacije i zvanice, dodijeljene su nagrade i priznanja Gradske uprave zaslužnim pojedincima i organizacijama. Za počasnog građanina proglašen je čuveni pjesnik Ljubivoje Ršumović. Plaketa grada dodijeljena je preduzeću „Javor“ za doprinos razvoju privrede Prijedora.

Nagradu grada Prijedora dobili su Slađan Dačić, zbog pokazane hrabrosti i humanosti u spašavanju života, te protojerej stavrofor Ranko Maletić zbog doprinosa u razvoju suživota i međureligijske saradnje. Pohvale su dodijeljene župniku Marku Vidoviću, Husein efendiji Veliću, protojereju stavroforu Mihalu Stahneku, KUD-u „Kozara“ iz Kozarca i Planinarsko-skijaškom društvu „Ljubijski rudar“.

Zahvalnice su dobili Humanitarna organizacija „Humano brdo 2010“, preduzeće „Arifagić Investment“, Marica Vidaković i dr Rajko Srdić.

Povodom Dana grada, položeni su vijenci ispred spomenika „Za krst časni“, podignutog u znak sjećanja na poginule borce Otadžbinskog rata i ispred spomenika oslobodiocima Prijedora iz Narodnooslobodilačkog rata u parku na Pećanima.

Proslavu praznika grada uveličali su mališani koji su, po tradiciji, na platou ispred Gradske uprave priredili manifestaciju “Mališani svome gradu”.

Z.J.