Kulturno-umjetničko društvo “Kozara” iz Čirkin Polja pjesmom i igrom tradiciju sa naših prostora čuva od zaborava. Sveti Sava je njihova krsna slava, a dočekali su je u prisustvu svojih dugogodišnjih prijatelja.

– Krsna slava. Čast i poštenje. Naša je obaveza da istrajemo, da se volimo, cijenimo i družimo. Pored nas domaćina, tu su i naši prijatelji i sponzori koji nas podržavaju svih ovih godina. Nema veće radosti nego kad se okupimo svi zajedno na obilježavanju krsne slave – rekao je Mladen Stakić, predsjednik KUD-a “Kozara”.

Obilježavanju krsne slave prisustvovao je i gradonačelnik Prijedora, Milenko Đaković. – Članovi ovog društva učestuju na brojnim manifestacijama u gradu, predstavljaju Prijedor širom Evrope… Doveli su nam i brojne goste iz drugih kulturno-umjetničkih društava u Prijedor, čuvaju našu tradiciju i običaje – rekao je Đaković.

Kulturno-umjetničko društvo “Kozara” broji oko 150 članova raspoređenih u nekoliko sekcija. Počele su pripreme za brojne nastupe koji ih očekuju narednih mjeseci.

M.Šodić

PrethodniSAVINDAN OBILJEŽEN U GIMNAZIJI I MAŠINSKOJ ŠKOLI (video)
SlijedećiREAKCIJA SKUPŠTINSKE VEĆINE NA VIJEST : „ Parking servis: Rast prihoda i veći broj parking mjesta“