U organizaciji Kola srpskih sestara Prijedor, a pod pokroviteljstvom Gradske uprave, u ponedjeljak 27. januara, biće održan Svetosavski dobrotvorni bal u čast prvog srpskog arhiepiskopa i prosvetitelja Svetog Save.

– Svetosavski bal ima humanitarni karakter. Protekle dvije godine sav prihod smo usmjerili za pomoć porodici Milinković iz Crne Doline. Oni sad imaju novu kuću, ali i novog člana porodice, što nas posebno raduje.  Ove godine prihod će biti usmjeren četvoročlanoj porodici Kričković iz Garevaca – rekla je Jadranka Mijić, predsjednik Kola srpskih sestara Prijedor. Za sve prisutne biće priređen bogat kulturno-umjetnički program.

Tradicija svetosavskih duhovnih i svjetovnih svečanosti u Prijedoru, sa prekidima, datira od 1891. godine. Manifestaciju koja slavi ime najvećeg srpskog prosvjetitelja karakteriše i zlatnik sa likom Svetoga Save, koji će se i ove godine naći u jednoj od krofni.

Svetosavski dobrotvorni bal biće održan u Hotelu “Prijedor”, sa početkom u 19.00 časova, cijena ulaznice je 15 KM, a broj mjesta je ograničen.  Rezervacije na broj telefona 065/ 855 – 491, a organizatori napominju da svi gosti treba da dođu u prigodnoj garderobi.

M.Šodić

PrethodniDOBRA PRAKSA PU PRIJEDOR- NA VRIJEME I OBAVJEŠTENJE ZA ZAMJENJU ORUŽNIH LISTOVA (video)
SlijedećiDOBRA SARADNJA PRIJEDORA I DANSKOG GRADA ODENSA (video)