18.8 C
Prijedor
Petak, 1 Decembra, 2023

PRIZNANJA NAJBOLJIM, POVJERENJE RITANU I REŠIĆEVOJ

Najnovije vijesti

U prostorijama Tenis kluba „Dr Mladen Stojanović“ Prijedor održana je redovna godišnja Skupština u čijem je radu učestvovalo 56 članova.

Minutom ćutanja odata je dužna pošta preminulom Zdravku Kovačeviću, doskorašnjem predsjedniku Skupštine. Uz Izvještaje o radu kluba i stručno-takmičarske komisije, finansijski izvještaj, Program rada i finansijski plan, Skupština je imala izborni i svečani dio, na kom su dodjeljena priznanja najuspješnijim sportistima. Organizacija turnira iz takmičarskog kalendara Internacionalne teniske asocijacije, Evropske teniske asocijacije, Tenis saveza BiH i Tenis saveza RS, te klupskih prvenstava u svim kategorijama bila je veoma uspješna, naglašeno je na Skupštini.

Sagledavajući dosadašnji razvoj i sadašnje stanje teniskog sporta u našem gradu, kao i objektivno stanje privrede, Tenis klub “Dr Mladen Stojanović” će svoj rad usmjeriti na unapređenje tenisa i pokušati obezbijediti generalnog sponzora kluba. Uz učešće na takmičenjima  u Bosni i Hercegovini i Republici Srpskoj, kako u ekipnim tako i u pojedinačnim konkurencijama, prioritet je omasovljenje i popularizacija tenisa, jačanje međunarodnih  veza, edukacija trenerskih i sudijskih kadrova.

Prioritet je svakako i Fjučers turnir, odnosno Memorijal “Dr Mladen Stojanović”, održavanje teniske hale terena i sanacija objekata, nabavka neophodnih sredstava i rekvizita. Skupština je odala priznanje dosadašnjem predsjedniku Upravnog odbora Miši Rodiću na besprijekornom radu. Umjesto njega za člana UO izabrana je  bivša igračica kluba Lejla Rešić, danas ministar u Vladi RS. Predsjednik Skupštine je Zlatko Ritan, a potpredsjednik Jelena Bucalo.

U toku 2016. godine, naglašeno je u Izvještaju, u klubu je radilo 45 pionira, 22 juniora, devet seniora, sedam veterana, 54 rekreativca, 56 polaznika  Tenis škole.  Na turnirima iz takmičarskog kalendara Tenis Saveza RS, BiH, ITF  i Tenis Evrope  osvojili su 41  pehar,  14 prvih, 13 drugih i 14 trećih mjesta. Klub je i ovom prilikom nagradio najbolje u prošloj godini.

Najuspješniji u 2016. godini  bili su: Matea Jandrić, Stefan Puhalić, Luka Bucalo, Jovana Gnjatović i Teodora Dalmacija,  te veteran Nenad Jandrić. Za postignute rezultate nagrađeni su: Stefan Bajić, Teodora i Marija Kovačević,  Nina Pilipović  te veterani : Venera Jandrić, Vesna Pavić, Snježana Cvijić, Luka Čulić, Nenad Babić i Rajko Balaban. Diplome su dobile i  teniske nade : Elena Dodoš, Katarina Pašić, Nikola Babić, Lana Trubarac, Viktor Dakić, Teodora Tadić, Teodora Kovačević,Tamara Prole, Anđela Đokić, Sara Puhalić, Andrea  Obradović i Anja Dražić. Na manifestaciji “Izbor sportiste Grada Prijedor 2016“ među deset  najboljih  sportista bila je Teodora Dalmacija, a četvrto mjesto u konkurenciji deset  najperspektivnijih zauzela je Matea Jandrić.

Za ove uspjehe zaslužni su i  treneri: Nebojša Radetić, Luka Čulić, Rajko Balaban, Ljiljana Boromisa i Aleksa Milojica. Grad Prijedor je pomogao ovaj klub, a ubuduće se očekuje veća pomoć od Ministarstva  porodice, omladine i sporta RS, Ministarstva civilnih poslova BiH, te više razumjevanja Tenis saveza RS.

M.Bogun

foto: Giga