-5.2 C
Prijedor
Utorak, 7 Februara, 2023

TENISKI „PRIJEDOR OPEN”: NAKON FINALA DUBLOVA DANAS  FINALA SINGLOVA

Najnovije vijesti

Međunarodni teniski turnir “Tenis Evrope” za tenisere i teniserke do 12 godina, “Prijedor open 2017”, dospio je u finalni dan.

U zanimljivom i rezultatski neizvjesnom finalu dublova  Eda Mamedova i Marija Masiransaja (RUS) rezultatom 3:6, 7:6 (4) i 20:4 pobjedili su par Marija Gabriejl (RUS) i Nina Škorić (FRA).

Dubl Lazar Dimitrijević (SRB) i Edin Mulalić (BiH) sa 6:3 i 6:1 porazili su par Moriotz Haas i Nicolo Kogler (AUT).

Emina Lagarija (BiH) pobjednica je utješnog turnira za djevojčice i osvajačica je prve medalje na turniru. U finalu je sa 5:3 i 4:1 pobijedila Evin Musabegović (BiH).

Kod dječaka pobjednik je Marko Maksimović (BiH) koji je rezultatom 4:2, 3:5 i 4:0  bio bolji od Fatiha Šišića (BiH).

U finalnom  susretu singla djevojčica, danas  od 10 časova, sastaju se Chisato Kanemaki  iz Japana  i Darja Suvirđonkova iz Srbije.

U muškom finalu igraju Nicola Kogler (AUT) i Zoran Ludoški (SRB).

Na jedinom turniru “Tenis Evrope” ove vrste u Bosni i Hercegovini, nastupaju  reprezentacije   iz 12 zemalja Evrope i  Japana. Supervizor Vladimir Jovanoski ističe kvalitet turnira, vrijedan nagradni fond te besprijekornu organizaciju Tenis kluba “Dr Mladen Stojanović” Prijedor.

Od nada prijedorskog Tenis kluba  Stefan Puhalić  je bio treći na utješnom turniru. Još su  Stefan Bajić te Teodora i Marija Kovačević.

Pokrovitelji Turnira su Grad Prijedor i Ministarstvo porodice, omladine i sporta Republike Srpske, a medijski sponzor je IPC „Kozarski vjesnik“.

M.Bogun