TRADICIONALNO GODIŠNJE DRUŽENJE PENZIONERA

Penzioneri  šest mjesnih zajednica: Rakelića, Saničana, Gaćana, Pejića, Miljakovaca i Petrova-Ćele, njih 298, večeras su se okupili na jedanaestom druženju penzionera. Sretko Tambić, predsjednik ovog mjesnog udruženja penzionera, kaže da je druženje prilika da se zabave, ali i da zaborave na svakodnevne  penzionerske probleme, kako zdravstvene, tako i materijalne.  Penzionere je pozdravio i Milenko Đaković, gradonačelnik Prijedora, i istakao da Grad pomaže svojim penzionerima, a posebno najbolje organizovanim udruženjima, kakvo je ovo koje okuplja šest mjesnih zajednica.

-Penzioneri zaslužuju da im se pomogne. Svjesni smo da penzije mnogima nisu dovoljne, ali im izlazimo u susret na način da pomažemo organizovanje ovakvih druženja, banjsko liječenje ili  kroz jednokratne novčane pomoći. Jedan smo od rijetkih gradova u BiH koji u budžetu ima planirana sredstva za ove namjene –  rekao je Đaković.

U Prijedoru trenutno ima 14.715 penzionera. Prema riječima Slobodana Brdara, predsjednika Udruženja penzionera grada Prijedora, njih više od pola živi u stanju socijalne potrebe.

-Zato se trudimo da penzionerima, osim pomoći, ponudimo i ovakve sadržaje. Izlete, druženja, jer i to je sastavni dio života – rekao je Brdar i dodao da bez pomoći Gradske uprave ovakve sadržaje ne bi mogli realizovati.

                                  M.Z.

 

 

You must be logged in to post a comment Login

Leave a Reply

Zabranjeno je preuzimanje sadržaja bez pismene dozvole!