10.8 C
Prijedor
Subota, 2 Marta, 2024

TREĆINA KONTROLISANIH VOZAČA SANKCIONISANA

Najnovije vijesti

Tokom akcije “Pojačane kontrole saobraćaja sa akcentom učestvovanja u saobraćaju pod uticajem alkohola” na području Policijske uprave /PU/ Prijedor sankcionisano je 166 učesnika ili 35,24 odsto od 471 kontrolisanog učesnika u saobraćaju.
Iz PU Prijedor saopšteno je da je tokom vikenda ukupno alkotestirano 378 vozača, od kojih su 64 vozača ili 16,93 odsto sankcionisana zbog upravljanja vozilom pod uticajem alkohola.

“Prema pet vozača primijenjena je mjera zadržavanja do otrežnjenja u policijskim stanicama u trajanju do 12 časova, a izrečene su 34 zaštitne mjere zabrane upravljanja vozilima. Ukupno trajanje izrečenih zaštitnih mjera tokom akcije iznosi 39 mjeseci”, navodi se u saopštenju.

Iz Uprave ističu da su aktivnosti na pojačanoj kontroli alkoholisanosti učesnika u saobraćaju, koje je tokom ove godine provodila policija, imale pozitivan efekat na stanje u oblasti bezbjednosti saobraćaja.

“U prvih osam mjeseci ove godine registrovano je 40 učesnika manje koji su prouzrokovali saobraćajnu nezgodu pod uticajem alkohola, u odnosu na isti period 2016. godine, što predstavlja smanjenje za 28,57 odsto”, dodaje se u saopštenju.

izvor: Srna

foto: Ilustracija