5.8 C
Prijedor
Srijeda, 7 Decembra, 2022

TRI LICA OŠTETILA PREDUZEĆE ZA OKO 60.000 KM

Najnovije vijesti

Prijedorska policija podnijela je Okružnom javnom tužilaštvu izvještaje protiv lica čiji su inicijali P.K. /43/, V.S. /45/ i R.Z. /43/ iz Prijedora zbog sumnje da su zloupotrebom službenog položaja ili ovlašćenja pričinili materijalnu štetu preduzeću za distribuciju električne energije u ovom gradu od oko 60.000 KM.
Iz Policijske uprave Prijedor je saopšteno da se P.K. tereti da je kao službeno lice preduzeća za distribuciju električne energije u Prijedoru od 2011. do 2014. godine zloupotrebio službeni položaj tako što je prilikom priključenja novih potrošača na elektroenergetsku mrežu, umjesto uplate priključne takse putem banke, od potrošača uzimao novac u gotovini, koji nije uplaćivao na račun preduzeća, već ga je protivpravno zadržavao za sebe.

“P.K. se tereti i da je, bez znanja i saglasnosti nadležnih u preduzeću, samoinicijativno priključivao potrošače na elektroenergetsku mrežu, sačinjavajući pri tome zapisnike, a u elektronsku bazu podataka preduzeća unosio neistinite podatke, te nezakonitu prijavljivao i odjavljivao potrošače u elektronski sistem i pri tom preduzeće oštetio za 48.165 KM”, navode iz policije.

V.S. i R.Z. se terete da su kao službena lica istog preduzeća, tokom 2016. i 2017. godine, zloupotrijebila službeni položaj, na način da su prilikom priključenja novih potrošača na elektroenergetsku mrežu, od njih uzimali novac u gotovini, a koji nisu uplaćivala na račun preduzeća, već su ga zadržavali za sebe.

Na ovaj način osumnjičena lica su preduzeće oštetila za 11.771 KM i istovremeno ostvarila protivpravnu imovinsku korist u tom iznosu.

 

Srna