Jubilarni, 35. Turnir u malom fudbalu za mlađe kategorije “Mladost 2018”, na kom su u;estvovale 34 ekipe, završen je sinoć finalnim utakmicama u  šest kategorija i revijalnom utakmicom pjetlića FK „Deportivo 2016“ Prijedor „Naš Market. Nakon što su u finale četiri ekipe dospjele boljim izvođenjem penala,  finalno veče je obilovalo golovima, atraktivnim potezima, dobrim odbranama.

Ekipa pjetlića “Cafe Milenijum” opravdala je ulogu favorita i  visoki rezultatom  6:1 savladali su prijatelje iz  ekipe Škola fudbala “Braća Đurovski-M&M Plastik d.o.o Prijedor”.

Najefikasniji strijelac bio je Armin Ganić, najbolji igrač Siniša Mijić a za golmana ovog Turnira proglašen je Filip Radinović, svi iz pobjedničke ekipe “Cafe Milenijum”.

Pioniri tima “TS Prevoz”, sa 5:3 pobejdili su sastav “Torzokom”. Najbolji igrač bio je najmlađi u fudbalskoj porodici Joškić Ivan a epitet najefikasnijeg strijelca ponio je Ognjen Krneta (oba iz tima “TS Prevoz”).  Ilija Kukrika iz “Torzokoma” je najbolji golman.

Ekipa kadeta  “Picerija OK” je u čvrtstoj utakmici sa 2:0 savladala solidni tim “Vokel” zahvaljujući ponajviše igraču Filipu Mikiću i golovima Marka Drljače. Marko Krivaja iz “Vokela” je najbolji golman kod kadeta.

U finalu junior “Cafe Logo” je, uprkos vođstvu ekipe “Muctex”, slavila rezultatom 3:1. Nade FK “Rudar Prijedor”Mile Kovačević, najefikasniji strijelac i igrač ove kategorije Stefan Radaković, najzaslužnijisu za pobjedu  “Cafe Loga”,a izvanrednim odbranama istakao se Marka Marić koji je branio za tim “Muctexa”.

Ekipa predpionira FK “Svodne” pokazala je srčanost u meču protiv vršnjaka iz ekipe “Makos” čiju glavninu čine dječaci banjalučkog “Borca”. Taktički mudro vođeni od strane trenera Željka Macure i uz podršku sa tribina, odigrali su nerješeno 0:0. U penal završnici tim iz Svodne se ispromašivao pa je pobjeda od 2:0 pripala sastavu “Makos”. Najbolji golman je Vuk Nikolić, a najefikasniji strijelac  Nemanja Rendić iz pobjedničke  ekipe. Vanja Žujić, iz FK “Svodna”, uprkos povredi, igrao je muški i dobio priznanje najboljeg igrača ove kategorije.

U simpatičnoj utakmici, šlag na torti Turnira, bio je susret ekipa  cicibana “Ziga-Zaga”-“Pekara Ognjište”.

Najefikasniji strijelac je Viktor Čobanović, najbiolji igrač Pavle Hrvaćanin a golman Turnira Ismet Mešić, svio iz ekipe  “Ziga-Zaga”.

U revijalnmom susretu igrali su FK “Deportivo” Prijedor i “Naš Market” bili su efikasni i miroljubivi i igrali nerješeno 3:3.

Najuspješnijim pojedincima Aleksandar  Đurašinović iz “Sport Vižna” uručio je vrijedne nagrade.

Medalje i pehare, uz direktora JU”Dvorana Mladost” Darka Stojanovića uručili su Željko Vuković, predsjednik takmičarske komisije i predstavnik “Arcelor Mitala” Predrag Šorga. Nagrađene su i sudije te  Škola fudbala “Braća Đurovski” i FK “Deportivo 2016” za učešće.

Sponzorske zahvalnice dobili su: “Arcelor Mital”, “Sport Vision”, “Akva tim”, “Polis”, ”Mira” a.d. Uz sindikat obrazovanja nauke i kulture RS i JP Zavod za izgradnju grada Prijedora, pohvaljeni su i sportisti KBK “Gong” koji su brinuli o bezbjednosti.

Na račun organizacije Turnira upućene su pohvale a publika je zadovoljna viđenim posebno uslovima u dvorani.

Medijski pokrovitelj Turnira bio je IPC “Kozarski vjesnik”.

M.Bogun

PrethodniNAVIJAČI UDRUŽENJA “GROBARI PRIJEDOR” OBRADOVALI  MALIŠANE
SlijedećiREŠIĆEVA NA SVETOSAVSKOJ SVEČANOSTI U CENTRU “SUNCE”