Ministarka prosvjete i kulture Republike Srpske Natalija Trivić poručila je da je došlo do pogrešnog tumačenja Instrukcije za praćenje, vrednovanje i ocjenjivanje učenika tokom izvođenja nastave na daljinu, koja je juče objavljena na sajtu Republičkog pedagoškog zavoda.

Trivićeva kaže da neće biti zvaničnih testova, a tabele su objavljene kako bi se učenici i nastavnici lakše organizovali u konačnoj provjeri znanja.

“Nije riječ ni o kakvom testiranju, djeca neće polagati testove ili ići u školu. Dakle, neće biti organizovano testiranje na bilo koji način. To je, prema Instrukciji Republičkog pedagoškog zavoda, zapravo raspored kada se očekuje da bude sublimirani dječiji radovi ili da li će, u dogovoru sa učiteljicom, odnosno nastavnikom, slati svoje radove, prezentacije ili imati kviz pitanja”, pojasnila je Trivićeva, prenosi RTRS.

Ona je istakla da će učenici na kraju polugodišta biti ocijenjeni.

“Ono što je sigurno jeste da će biti jedna zaključna ocjena, koja će uključiti zbir sa polugodišta, ocjenu koja je već dobijena do proglašenja vanrednog stanja i ocjenu koja će biti vrednovana putem uputstva izvođenja nastave na daljinu”, navela je Trivićeva.

                                                                                                                         Izvor: RTRS

PrethodniU UTORAK ZASJEDA GRADSKI PARLAMENT
SlijedećiVRŠIOCI DUŽNOSTI DIREKTORA DOMA ZDRAVLJA I VRTIĆA DA REALIZUJU PRESUDE