Narodni poslanik Milan Tubin večeras se obratio sredstvima informisanja ispred zgrade „ArcelorMittala“, gdje se, po njegovim riječima, održava sastanak Gradskog odbora SNSD-a Prijedor i jednog broja prijedorskih privrednika.

On je rekao da je Gradski odbor ove stranke pozvao jedan broj privrednika radi dogovora i kupovine glasova na predstojećim izborima.

– Ovo je nešto najružnije i dosad nezapamćeno u našem gradu. Nažalost, iza ovog stoje privrednici koji su naplatili, čak, poplavu u Ljubiji, koja je 500 metara nadmorske visine, sa preko 700.000 KM te još neke firme koje su uzele mnogo više, kao i firma koja ovih dana asfaltira grad Prijedor bez tendera, bez odobrenja gradske skupštine, samo po nalogu Milorada Dodika – rekao je Tubin.

Po njegovim riječima, ako je sve pošteno, zašto na ovaj sastanak nije pozvan niko iz Gradske uprave, gradonačelnik Prijedora, narodni poslanici i odbornice Skupštine grada.

– Ovdje je prisutno samo rukovodstvo SNSD-a i određen krug privrednika. Ne svi pošteni i čestiti privrednici, nego oni koji žive od toga što pokupe od poreza i građana Prijedora i RS. Ovom prilikom pokušavam da apelujem na građane da prepoznaju ovu politiku, da zaustave ovo zlo koje se dešava u našem gradu – rekao je Tubin.

On je istakao da je Prijedor veliki grad koji neće podleći ovako primitivnim i koruptivnim radnjama, što čine pojedinci.

– Ne vjerujem da je ovo politika kompletnog SNSD-a u Prijedoru nego pojedinaca koji rade pod patronatom Milorada Dodika, koji i podržava ovako jednu nepotrebnu politiku,  jednu kriminalnu radnju. Kako je kupio Bijeljinu i Doboj, tako misli da može da kupi Prijedor, a mi, kao grad, ćemo da se odbranimo od takvih radnji. Mi želimo investicije i sve ono što je dobro za Prijedor, ono što mi zaslužujemo. Zaslužujemo mnogo, ali ne na takav način i kupovinom glasova kako bi se došlo na vlast – istakao je Milan Tubin i naglasio da ovo ne govori u ime SDS-a  već u ime građana Prijedora i kao narodni poslanik.

 – Ja ću sigurno, kao poslanik i predsjednik SDS-a Prijedor, pozvati građane u demokratsku odbranu grada, čime ćemo naše nezadovoljstvo iskazati i na ulici  i zaustaviti ovo zlo koje se priprema našem gradu – poručio je na kraju Tubin.

P. Š.