3.8 C
Prijedor
Nedjelja, 26 Marta, 2023

TURNIR ZA ŠAHISTE OD SEDAM DO 77 GODINA (video)

Najnovije vijesti

Na ovogodišnjem Memorijalnom šahovskom turniru „Smail Zahirović“, koji je održan u Donjoj Ljubiji, prvo mjesto i najbolje šahovske poteze imao je Draško Babić. Nagrađen je sa 200 KM. Drugo mjesto pripalo je Sretenu Jevtiću, kojem je dodjeljena nagrada od 150 KM, dok je treće mjesto osvojio Vlado Jakovljević, koji je nagrađen sa 100 KM.

Memorijalni šahovski turnir „Smail Zahiović“ postaje tradicija u ovom mjestu. Ove godine je šesti po redu sa rekordnih 64 takmičara.
– Stigli su nam gosti iz Bihaća, Cazina, Bužima, Kladuše, Novog Grada, Dubice, Šipova, Doboja, Teslića, Banjaluke, Prijedora, Sanskog Mosta, Ribnika i Ključa. Zaista smo prezadovoljni odzivom – istakao je Sulejman Draganović, predsjednik šahovskog turnira „Smail Zahirović“.

Turnir je organizovala Šahovska sekcija Donja Ljubija, koja je osnovana 2012. godine, a jedinstven je po tome što su najmlađi takmičari nagrađeni iz Fonda Asime Draganović. Jedan od njih je Đorđe Lukić koji je prvak Republike Srpske u šahu u svom uzrastu. – Imam sedam godina, treniram šah od četvrte godine i išao sam na neka prvenstva. Jako želim da nastavim sa ovim – rekao je najmlađi takmičar, Đorđe.

Prošlogodišnji predsjednik šahovske sekcije, Muharem Draganović ove godine bio je takmičar. – Jako sam zadovoljan posjetom koju imamo na ovom turniru. To nam je i bio cilj, da nas se što više okupi na ovom mjestu – rekao je on. Predsjednik turnira, Sulejman Draganović posebno se zahvalio Radi Javoriću iz Šahovskog kluba „Rudar“ Prijedor, za pomoć i podršku kada je u pitanju očuvanje ovog sporta na našim prostorima.

KV

error: Preuzimanje sadržaja samo uz pismenu dozvolu!!