10.8 C
Prijedor
Ponedjeljak, 27 Marta, 2023

TVORNICA “MIRA”: POVEĆANJE PROIZVODNJE ZA 20 ODSTO (video)

Najnovije vijesti

Prijedorska tvornica slatkih proizvoda, već dugi niz godina, bilježi isključivo pozitivne poslovne rezultate. Ove godine oni će biti nadmašeni povećanjem proizvodnje za dvadeset procenata, najavio je Mile Šiljegović, tehnički direktor ovog preduzeća, dodajući da ove godine planiraju proizvodnju 6.000 tona keksa i vafla, odnosno 20 procenata više nego prošle godine. On je podsjetio da i dalje plasiraju preko dvije trećine “Mirinog” keksa i vafla na inostrano tržište.

– Predviđeno je da, kao i do sada, 70 posto proizvodnje ide na inostrano tržište u prekookeanske zemlje i zemlje Evrope, a ostali dio se plasira na domaće tržište, odnosno zemlje bivše Jugoslavije – istakao je Šiljegović.

Sirovine za proizvodnju uglavnom se nabavljaju iz Hrvatske i Srbije, izuzev šećera koji kupuju u Brčkom. U “Miri” su nedavno u radni odnos primili jedan broj sezonskih radnika.

– Oko 245 radnika je u stalnom radnom odnosu, a nedavno smo aktivirali novih 30 radnika sa Biroa za zapošljavanje. To su uglavnom ljudi koji su i ranije radili u “Miri”, kroz neke sezonske poslove. Nadamo se da ćemo neke od njih zadržati – najavio je Šiljegović.

U ovom preduzeću podsjećaju da redovno izmiruju plate i doprinose, te sve obaveze prema dobavljačima.

https://youtu.be/I2ifE9APxho

P.Š.

error: Preuzimanje sadržaja samo uz pismenu dozvolu!!