Knjige „Ćopić“ i „Danojlić“, prve iz Biblioteke „Književnih susreta na Kozari“ koje su štampane ove godine, biće promovisane na 63. Sajmu knjiga u Beogradu. Promocija će  biti organizovana sutra, u 17.00 časova na štandu Republike Srpske, u hali dva Beogradskog sajma. Promoteri će biti akademik Matija Bećković i priređivač oba izdanja, Mladenko Sadžak.

Na promociju su pozvani svi ljubitelji književnosti, dobitnici i dosadašnji učesnici „Književnih susreta na Kozari“, a najavljen je i dolazak gradonačelnika Prijedora Milenka Đakovića, kao domaćina promocije. Organizacioni odbor „Književnih susreta na Kozari“ odlučio je da pokrene Biblioteku “Književnih susreta“ povodom 40. godišnjice smrti Skendera Kulenovića i isto toliko godina od ustanovljenja književne nagrade koja nosi njegovo ime, kao i prvog njenog dobitnika Branka Ćopića. Ukupno će biti objavljene tri edicije, od kojih je prva „Ovjenčani“, gdje će biti objavljeni laureati svih nagrada.

Ove godine, uz potpuno finansiranje Grada Prijedora, objavljene su knjige prvog dobitnika Branka Ćopića i prošlogodišnjeg Milovana Danojlića. Za slijedeće Susrete 2019. godine, pripremaju se knjige četiri akademika, dobitnika nagrada književne Kozare i to Milosava Tešića, Ljubomira Simovića, Ljubivoja Ršumovića i Matije Bećkovića, te knjiga  Dragana Kolundžije.

SRNA

PrethodniU sudaru tri auta lakše povrijeđen 90 godišnji vozač juga
SlijedećiRepertoar kina “Kozara” od 25 – 31. oktobra 2018. godine