U biblioteku stigli novi naslovi sa Sajma knjiga (video)

Ljubitelji lijepe pisane riječi, u Narodnoj bibiloteci „Ćirilo i Metodije“, na raspolaganju imaju oko 65.000 bibliotečkih jedinica. Stigli su i novi naslovi sa nedavno održanog Međunarodnog sajma knjiga u Beogradu.

Kako kaže Mara Ećim, direktor biblioteke, ponuda na Sajmu je bila veličanstvena, a knjige koje su nabavili, uskoro će se naći na policama biblioteke. – Kada je riječ o nabavci novih naslova, to radimo tokom cijele godine, a beogradski sajam je idealna prilika za to. Potrudili smo se da udovoljimo interesima naših stalnih članova. Imamo nova izdanja Ljiljane Habjanović, Emira Kusturice, Đorđa Balaševića, Vesne Dedić, Neleta Karajlića, Marka Šelića, Vanje Bulića i drugih, za svakoga po nešto – rekla je Ećimova.

Pravo na besplatno učlanjenje u biblioteku tokom godine imaju i djeca predškolskog uzrasta i prvačići, članovi porodica poginulih boraca i ratni vojni invalidi, davaoci krvi i lica sa posebnim potrebama, nezaposlena lica, radnici iz kulture, kao i lica koja biblioteci daruju određeni broj knjiga. Cijena članarine za zaposlene i vanredne studente iznosi 15 KM, 10 KM za redovne studente i učenike i pet KM za penzionere.

M.Šodić

You must be logged in to post a comment Login

Leave a Reply

Zabranjeno je preuzimanje sadržaja bez pismene dozvole!