-1.2 C
Prijedor
Utorak, 7 Februara, 2023

U ČETVRTAK U PRIJEDORU PREZENTACIJA PROGRAMA “VRIJEDIŠ VIŠE”

Najnovije vijesti

Centar za afirmaciju i razvoj poziva sve zainteresovane na prezentaciju programa usavršavanja i zapošljavanja medicinskih radnika u Njemačkoj pod nazivom “Vrijediš više”. Prezentacija će biti održana u četvrtak, 2. febraura u 18.00 časova u Gradskoj čitaonici u Prijedoru.

Centar za afirmaciju i razvoj je udruženje građana sa sjedištem u Banjaluci koje okuplja mlade ljude koji žele da budu pokretački dio našeg društva, ali djelima ne riječima. Njihov osnovni cilj je da pruže mogućnost mladim ljudima da realizuju svoje ideje u okruženju koje će ih razumjeti i podržati. U okviru ovog Centra razvija se veliki broj programa, a onaj koji posebno izdvajaju je program „Vrijediš više“. Riječ je programu koji pomaže svim medicinskim stručnjacima da pronađu posao u struci u Njemačkoj.

Ono što nude učesnicima programa je: kurs njemačkog jezika od A1 do B1 nivoa u BiH, kurs njemačkog jezika za B2 nivo u Njemačkoj, polaganje međunarodnog ispita za B2 nivo u Njemačkoj, prevod dokumentacije i pronalazak radnog mjesta.

U programu mogu učestvovati: medicinske sestre/tehničari, fizioterapeuti, magistri farmacije, doktori opšte prakse i specijalizanti, doktori specijalisti,
studenti završne godine Medicine, Farmacije i Zdravstvene njege
i učenici četvrtog razreda Medicinske škole, Opšteg i Fizioterapeutskog smjera.

K.V.