U prijedorskom Domu zdravlja danas je održana konferencija za novinare, na kojoj je direktor ove javne zdravstvene ustanove, prim. dr Slavica Popović demantovala navode šefa Odborničkog kluba SNSD-a u gradskoj Skupštini, Dalibora Pavlovića o nerealno iskazanim rezultatima poslovanja.

Jedna od Pavlovićevih tvrdnji, za koju direktor Doma zdravlja smatra da nije istinita je i ona da odbornici u Skupštini grada Prijedora nisu usvojili izvještaj za prošlu godinu, jer smatraju da je nerealno iskazana dobit u iznosu više od 800.000 KM. – Informacija nije tačna. U 2018. godini Dom zdravlјa je ostvario ukupne prihode 8.853.535 KM i ukupne rashode 8.007.114 KM. Ostvarena je realna dobit u iznosu 846.217 KM. To potvrđujemo i izvještajem nezavisnog revizora, u kome se navodi da finansijski izvještaj JZU Doma zdravlјa Prijedor daje “istinit i objektivan prikaz, po svim materijalno značajnim aspektima“- rekla je Popovićeva.

Po njenim riječima, netačan je i navod da je Dom zdravlja za prošlu godinu platio 80.000 KM poreza na dobit, jer su prema Zakonu o porezu na dobit javne ustanove oslobođene ovog poreza, te da je za usluge koje se ne smatraju zdravstvenim plaćeno samo 215 KM poreza.

Popovićeva je, između ostalog, naglasila da je Dom zdravlјa sa postojećim tekućim sredstvima sposoban da u budućem periodu sve obaveze i kratkoročne i dugoročne, servisira u roku, jer su akumulirana sredstva značajno veća od obaveza.

Z.J.

PrethodniJUTROGOŠTA BILA DOMAĆIN SMOTRE SRPSKOG IZVORNOG PJEVANJA (video)
Slijedeći„VEČE SJEĆANJA NA DR ESU SADIKOVIĆA“ (video)