2.8 C
Prijedor
Utorak, 29 Novembra, 2022

U „Jep“ inkubatoru 23 preduzetničke inicijative mladih (video)

Najnovije vijesti

U Agenciji za ekonomski razvoj grada Prijedora „Preda – Pd“, u sklopu preduzetničkih inicijativa mladih Prijedorčana, danas je predstavljen „Jep“ inkubator poslovnih ideja, koji zajednički finansiraju Švajcarska agencija za razvoj i saradnju i Grad Prijedor.

Prema riječima Rade Rosića, načelnika gradskog Odjeljenja za privredu i poljoprivredu, ovo je važan projekat za mlade u Prijedoru, jer iza njega stoje brojne preduzetničke inicijative i prijedlozi za bavljenje biznisom.

– Kroz ovaj projekat prijavila su nam se 23 učesnika, a danas ćemo,  kroz ocjene stručne komisije, izabrati pet najuspješnijih, koji mogu računati na punu podršku Grada Prijedora i Agencije „Preda“ u vidu podsticaja i dugoročnog mentorstva – naveo je Rosić, apostrofirajući i podršku Švajcarske agencije za razvoj i saradnju.

 „Jep“ inkubator poslovnih ideja se realizuje na cjelokupnom prostoru BiH. Trajaće do 2020. godine, a cilj mu je smanjenje nazaposlenosti mladih kroz afirmaciju njihovih preduzetničkih inicijativa, vještina i poslovnih planova.

R. R.