U Novom Gradu počela je dvodnevna izložbeno-prodajna manifestacija “Dani našeg sela” na kojoj su 23 izlagača predstavila med, pčelinje proizvode, voće, povrće, sireve, ljekovito bilje i ručne radove.
Rukovodilac prijedorske kancelarije Privredne komore Dijana Đaković rekla je da je pandemija virusa korona otežala život i poslovanje i da pokušavaju da pomognu privrednicima prebrode probleme. Ona je dodala da to ima i drugu stranu jer su možda istovremeno shvatili koliko je značajno osloniti se na vlastite snage, obraditi neke parcele koje su stajale i proizvesti kvalitetne proizvode. Načelnik opštine Novi Grad Miroslav Drljača rekao je da je ovo prilika da građani kupe proizvode poznatog porijekla i dokazanog kvaliteta. Drljača je naveo da poljoprivreda zauzima značajno mjestu u ovoj lokalnoj zajednici i da je iz opštinskog budžeta za 262 korisnika obezbijeđeno 147.000 KM podsticaja u prošloj godini.
“Osim toga, naši poljoprivredni proizvođači, njih 299 od Ministarstva poljoprivrede, šumarstva i vodoprivrede dobili su 1.470.000 KM podsticaja za prošlu godinu”, dodao je Drljača.
On je naveo da je proteklih godina realizovano dosta projekata u vezi sa putevima i vodosnabdijevanjem u seoskom području, te da je od prošle godine opština u sistemu protivgradne preventive.

SRNA

PrethodniUSVOJEN ZAKON O ZAŠTITI I OČUVANJU ĆIRILICE
SlijedećiTRENUTNO 48 ZARAŽENIH VIRUSOM KORONA