Glumci amateri iz Kotor Varoša večeras su u Prijedoru izveli predstavu na otvorenom u okviru IN festivala, koji promoviše omladinski aktivizam. Troje glumaca predstavilo se komadom “Zlostavljanje”, rađenim po motivima pripovijetke Ive Andrića.

“Bilo je zadovoljstvo igrati u Prijedoru na Malom gradskom trgu. Premijeru ove predstave prethodno smo imali u Kotor Varošu”, rekla je glumica Milica Kalamanda.

Predstava je samo dio sadržaja četvorodnevnog IN festa koji u Prijedoru realizuje ovdašnje Udruženje građana “Rusag” i IN fondacija iz Banjaluke.

“Završavamo drugi festivalski dan omladinskog aktivizma. Sinoć smo predstavili kreativne radove mladih aktivista grada Prijedora. Bila je tu zanimljiva radionica sa afričkim udaraljkama, u kojoj su učestvovali i prolaznici. Sutra nas očekuje potraga za blagom, a IN festival završava u subotu u Ljetnoj bašti, projekcijom dokumentarnog filma o svim projektima IN fondacije. Nakon toga, u 21 čas, na Malom gradskom trgu, koncert će održati rok bend iz Prnjavora”, najavio je Mladen Čikić, predsjednik Udruženja građana “Rusag”.

IN festival dio je projekta “Mladi kao snaga promjene u svojim lokalnim zajednicama”. Prvi od pet festivala omladinskog aktivizma održan je u Gradišci, a nakon Prijedora biće organizovan u Kotor Varošu, Čelincu i Prnjavoru. Projekat se realizuje zahvaljujući podršci programa BHRI, koji sprovodi Međunarodna organizacija za migracije IOM, uz finansijsku podršku USAID BiH

Opširnije sutra u emisiji “Prijedor danas” u 20 časova.

D. Sovilj

PrethodniPOTVRDE O ZAVRŠENOJ VAKCINACIJI DOSTAVITI PORODIČNOM DOKTORU
SlijedećiIRB: KONFERENCIJA O MOGUĆNOSTIMA PRIVREDNOG RAZVOJA SRPSKE