16.8 C
Prijedor
Nedjelja, 4 Juna, 2023

U PRIJEDORU CILJ TREĆE ETAPE TRKE “BEOGRAD-BANJALUKA”

Najnovije vijesti

Sedamnaesta međunarodna biciklistička trka “Beograd-Banjaluka” biće vožena od 19. do 22. aprila, a imaće četiri etape. Prva se vozi od Beograda do Bijeljine 19. aprila, druga od Bijeljine do Vlasenice 20. aprila, treća etapa od Doboja do Prijedora 21. aprila, posljednja od Novog Grada preko Kostajnice, Kozarske Dubice, Gradiške, Laktaša do Banjaluke 22. aprila. Ovo je najavljeno na konferenciji za novinare u Kozarskoj Dubici, kojoj su prisutvovali predstavnici lokalnih zajednica koje učestvuju na ovom prestižnom sportskom takmičenju.

Cilj treće i najduže etape je u Prijedoru, koji po treći put učestvuje u Biciklističkoj trci “Beograd-Banjaluka”. Učesnici Trke trebalo bi da stignu u Prijedor 21. aprila

“Čast je biti dio ove manifestacije i promocije biciklizma, sporta, turističkih potencijala svih gradova i opština koje učestvuju u ovom biciklističkom karavanu”, rekla je Danijela Dodoš, šef Kabineta gradonačelnika Prijedora.

Kozarska Dubica učestvuje po drugi put.

“Drago nam je da i ove godine trasa prolazi kroz naš grad. S direktorom Trke dogovorili smo da sljedeće godine ovdje bude startno-ciljna pozicija, tako da će Kozarska Dubica biti još više zastupljena”, rekao je Radenko Reljić, načelnik Kozarske Dubice.

Organizatori su zadovoljni što im dolaze najbolje biciklističke ekipe iz cijelog svijeta, ali i što ovim sportskim događajem promovišu Republiku Srpsku.

“Takmičari dolaze iz preko 30 zemalja, trka nastavlja svoj trend kad je u pitanju kvalitet i sa sportske i sa tehničke strane”, rekao je Vladimir Kuvalja, direktor Trke.

Biciklistička trka “Beograd – Banjaluka” već dugi niz godina nalazi se u kalendaru Svjetske biciklističke unije, a podržavaju je resorna ministarstva Srbije i Republike Srpske. Ovogodišnja manifestacija daje podršku naporima lokalnih zajednica u slivu rijeke Une da se spriječi namjera Hrvatske da skladišti radioaktivni otpad na granici sa BiH.

KV

error: Preuzimanje sadržaja samo uz pismenu dozvolu!!