U protekla 24 časa u Prijedoru nema novooboljelih lica od virusa korona, potvrdio je Milenko Đaković, komadant Štaba za vanredne situacije grada Prijedora. Do sada je u ovom gradu evidentirano devet lica koja su pozitivna na virus korona. Tri lica su preminula, dva su izliječena, pod zdravstvenim nazorom je 90 lica, 53 je u kućnoj izolaciji, 37 u karantinu, a 1.257 lica je izašlo iz zdravstvenog nadzora.

– U prijedorskoj bolnici “Dr Mladen Stojanović” nalazi se pet lica pozitivnih na virus. Četiri su iz Oštre Luke i jedno iz Prijedora. Takođe, jedno lice u ovoj ustanovi se nalazi u izolaciji, očekujući rezultate testa. Od petka do danas 21 lice sa područja Prijedora je sankcionisano zbog nepoštovanja propisanih mjera.  U pitanju je kretanje poslije 20.00 časova ili kretanje u druge lokalne zajednice u periodu zabrane – naveo je Đaković.

On je istakao da je područje grada snabdjeveno svim neophodnim proizvodima opšte potrošnje, te dodao da od pojave virusa korona u Oštroj Luci, štabovi za vanredne situacije obje lokalne zajednice svakodnevno sarađuju.

– Od pojave virusa korona u Oštroj Luci dva štaba svakodnevno sarađuju, razmjenjuju informacije i zajedno definišu sva pitanja. Grad Prijedor pomaže u onom elementu koji nedostaje u Oštroj Luci, prije svega u smislu dezinfekcije javnih površina, što je rađeno već u nekoliko navrata – rekao je Đaković.

P.Š.

PrethodniNAJAVA 8. POSEBNE SJEDNICE SKUPŠTINE GRADA PRIJEDORA
SlijedećiZAKLJUČCI GRADSKOG ŠTABA ZA VANREDNE SITUACIJE