Na području Prijedora nema novih slučajeva zaraze virusom korona,  saopšteno je na današnjoj sjednici Štaba za vanredne situacije. Po riječima komandanta Štaba Milenka Đakovića, pod zdravstvenim nadzorom trenutno je 840 lica, a 17 ih je izašlo iz izolacije. Svi do sada testirani na virus korona, izuzev ranije potvrđenog slučaja, su negativni,  rekao je Đaković dodajući da je, nažalost, lice koje je prethodno registrovano još uvijek u teškom zdravstvenom stanju. On je istakao da prijedorska bolnica trenutno raspolaže sa tri respiratora i da se vode aktivnosti za nabavkom dodatnih, u šta je uključena ne samo Gradska uprava već i jedan broj prijedorskih privrednika. Đaković je još jednom pozvao sve građane da se pridržavaju svih naredbi kako gradskih tako i republičkih, a posebno onih koje se trenutno provode u vezi sa dezinfekcijom svih javnih ustanova, organizacija, trgovina i drugih prostora u kojima u istom trenutku boravi više građana.

– To što u posljednja tri dana nemamo novih slučajeva zaraze korona virusom ne znači da treba smanjiti mjere opreza i predostrožnosti – rekao je Milenko Đaković dodajući da će biti pojačane akcije pomoći starim licima u njihovim potrebama.

Gradonačelnik se još jednom zahvalio svim licima koja poštuju naredbe Kriznog štaba, ali i onima koji svojim radom i aktivnostima doprinose da se lakše prebrodi ova teška situacija. Najavio je da će od danas krenuti kaznene mjere za sve one koji prekrše naredbe o obaveznoj izolaciji, odnosno o kretanju u vrijeme policijskog časa.

P.Š.

PrethodniOGRANIČIĆE SE KOLIČINA KUPOVINE ŽIVOTNIH NAMIRINICA
SlijedećiLICE KOJE JE IZAZVALO SAOBRAĆAJNU NEZGODU TREBALO JE BITI U IZOLACIJI