5.8 C
Prijedor
Srijeda, 7 Decembra, 2022

U PRIJEDORU NEMA NOVOZARAŽENIH Od sutra karantin za lica koja krše izolaciju (video)

Najnovije vijesti

U Prijedoru nema novih slučajeva zaraze virusom korona, a 886 osoba je pod zdravstvenim nadzorom, dok je 17 lica izašlo iz nadzora, saopšteno je nakon današnjeg zasjedanja Štaba za vanredne situacije grada Prijedora.

Iz Štaba dodaju da se čekaju rezultati za dvije osobe koje su na ispitivanju. U Prijedoru su, do sad, kaženjene dvije osobe zbog nepoštovanja propisanih mjera za izolaciju, rekao je komandant Štaba, Milenko Đaković. – Od sutra se uvodi karantin za one koji ne poštuju mjere izolacije. Za ove potrebe određen je objekat Planinarskog doma „Kotlovača“ na Kozari. Tu će, prema zakonu, podršku pružati policija i Dom zdravlja, u smislu obezbijeđivanja smještenih lica – naveo je Đaković. 

On je još jednom apelovao na lica starija od 65 godina da ne izlaze napolje, dodajući da Gradska uprava i Vlada RS rade na pronalaženju rješenja za plaćanje računa. Takođe, on je dodao da su juče zabilježeni i slučajevi trgovačkih radnji koje nisu poštovale propisano radno vrijeme, te se mogu očekivati oštre mjere i u ovakvim slučajevima.

Đaković je upozorio građane da budu odgovorni i da ne daju lažna obavještenja. – Imali smo primjer da je neko prijavio da se u jednom selu organizuje proslava rođendana na kojoj ima 70 ljudi. Nadležni iz policije, Higijensko-epidemiološke službe i Komunalne policije su otišli na teren i ustanovili da su se na licu mjesta nalazila samo dva lica. Takve lažne informacije će se kažnjavati u narednom periodu. Besmisleno je da se neko ovako igra sa državnim organima i da im tako stvara probleme – poručio je Đaković.

Iz Štaba je saopšteno da bolnica „Dr Mladen Stojanović“ vrši pripremu objekta za izolaciju. Takođe, određeni broj privrednih subjekata ponudio je pomoć u ovoj situaciji, a pojedini privrednici će zajedno sa gradom učestvovati u nabavci respiratora za prijedorsku bolnicu. Na kraju, Đaković je apelovao na građane da poštuju propisane mjere, dodajući da su upravo ove mjere i njihovo poštivanje, zaslužne za to što u Prijedoru imamo samo jednog zaraženog.

Z.J.