U Prijedoru nema zaraženih virusom korona. Pod zdravstvenim nadzorom trenutno se nalazi 465 lica, dok je 14 osoba izašlo iz zdravstvenog nadzora, saopšteno je nakon zasjedanja gradskog Štaba za vanredne situacije.

Komandant Štaba Milenko Đaković pozvao je ustanove i preduzeća da vrše dezinfekciju u skladu sa propisanim mjerama, a isto to je poručio i etažnim zajednicama. Đaković je pohvalio ponašanje građana u aktuelnoj situaciji.

– Primjećujemo da građani u značajnoj mjeri poštuju naredbe Štaba za vanredne situacije. U tom pogledu, stanje u gradu je normalno. Nastojimo da proširimo dezinfekciju sa gradske zone u prigradska i seoska područja – rekao je Đaković.

On je dodao da se stanje prati, da se poštuju svi nalozi Republičkog štaba za vanredne situacije, te da se tome prilagođavaju mjere. On se zahvalio svima koji učestvuju u provođenju mjera, počevši od medicinskog osoblja do onih koji vrše dezinfekciju. Načelnik Higijensko-epidemiološke službe dr Milica Otković navela je da se nada da u Prijedoru ni u narednim danima neće biti oboljelih od virusa korona. Ona je apelovala na građane da budu odgovorni, da daju tačne informacije kako se ne bi bespotrebno trošili resursi i ljudstvo.

– Molim građane da nam daju tačne informacija kad ih zovemo ili kad oni nas zovu. Ako ne budu to radili, moraćemo preduzeti neke oštrije mjere, jer ima zloupotreba. Jedno nam kažu prilikom poziva, onda se zakaže pregled. Doktor potroši masku, odijelo, da bi se ispostavilo da je neko došao čisto da vidi kako stvari funkcionišu – navela je Otkovićeva.

Ona je još jednom apelovala na stanovništvo da se pridržava propisanih mjera, naročito kad je u pitanju održavanje higijene.

Z. J.

PrethodniOMOGUĆEN PROMET ROBE SA SRBIJOM
SlijedećiMali preduzetnici traže pomoć nadležnih (video)

1 COMMENT