5.8 C
Prijedor
Srijeda, 7 Decembra, 2022

U Rasavcima organizovana prva „Bubijada“ (video)

Najnovije vijesti

I u Prijedoru je organizovana  prva „Bubijada“ ,koja je u Rasavcima,  nadomak rijeke Sane, na trodnevnom druženju, okupila vlasnike „oldtajmera“ s prostora  cijele eks Jugoslavije. Domaćin Slaviša Hrvaćanin i sam vlasnik jedne bube stare 47 godina kaže da je u njegovom kampu „Jugoslavija u malom“. „ Odlučili smo da tri dana provedemo u druženju, ribolovu, da malo roštiljamo i da usput razmijenimo iskustva ali i po koji dio koji nam nedostaje za  ove zaista sjajne automobile“, kaže Hrvaćanin i naglašava „ da su ljubitelji Volkswagena posebni ljudi koji u sebi nemaju ni zrnce ljubomore i zavisti“.

U njegov kamp  iz Makedonije, iz Kočeva,   u „bubi“ kombiju stigao je i Vlatko Jovanovski. „ U jednom pravcu sam prešao 1030 kilometara. Došao sam sa šestogodišnjim sinom koji voli naša zajednička putovanja i druženje na ovakvim i sličnim skupovima“, otkriva  Vlatko  koji je kombi koji je kupio prije pet godina sam u vlastitoj režiji, jer je po zanimanju automehaničar, potpuno  obnovio.

Obišao je cijeli Balkan i naglašava da od putovanja neće odustati , kao ni Bogdan Mijailović  iz Šapca. Bogdan je i organizator šabačke „Bubijade“,  na kojoj će u uzvratnoj posjeti  učestvovati  i većina učesnika prve prijedorske „Bubijade“.  „ Uvijek je tu i jedan od majstora i ukoliko se dogodi neki manji kvar otklanjamo ga licu mjesta. Mada su to rijetke situacije. Najstariji model je iz 53 godine i dalje kruži ovim putevima, a mi u našim malo mlađim bubama  bez problema stižemo na sve destinacije“, kaže Bogdan.

Domaćini očekuju da će prva „Bubijada“ u Prijedoru postati tradicionalna.

M.Z.