Kod još 242 osoba u Republici Srpskoj potvrđen je novi virus korona, podaci su Instituta za javno zdravstvo RS za posljednja 24 sata.

Oboren je rekord – kaže direktor Instituta za javno zdravstvo Branislav Zeljković.Kaže da je epidemiološka situacija pogoršana u cijeloj Evropi, te upozorio na kapacitete bolnica u RS.On ističe da će danas Institut uputiti dopis svim lokalnim štabovima da preduzmu sve mjere da stabilizuju situaciju. Zeljković ističe da su štabovi dužni da preduzmu te mjere i po zaključku Republičkog štaba.

U toku naredne sedmice biće revidirane mjere i za predškolsku, školsku i nastavu na fakultetima.

– U protekla tri dana imamo haos – upozorava Zeljković.

U posljednja 24 sata prijavljena su dva smrtna slučaja u Srpskoj, precizirao je on. Riječ je o muškarcima starije i srednje dobi iz Šipova i Petrova.

Prema mjestu prebivališta, 43 novozaraženih osoba je iz Banjaluke, 23 iz Pala, 20 iz Istočnog Novog Sarajeva, 19 iz Istočne Ilidže, 17 iz Zvornika, 15 iz Bijeljine, 11 iz Laktaša, po 10 iz Trebinja i Šipova, devet iz Prijedora, osam iz Nevesinja, sedam iz Sokoca, po pet iz Srpca i Čelinca, po četiri iz Kotor Varoša i Foče, po tri iz Kozarske Dubice i Novog Grada, po dvije iz Bileće, Vlasenice, Gradiške, Dervente, Kneževa, Milića, Mrkonjić Grada, Oštre Luke i Teslića i po jedna iz Bratunca, Doboja, Istočnog Starog Grada, Lopara, Modriče, Novog Goražda, Ribnika i Rudog.

(Srpska info )