“Monumental 9: Svaki spomenik ima svoju priču”, naziv je projekta koji provodi Agencija lokalne demokratije iz Prijedora, u saradnji sa još sedam agencija lokalne demokratije. Projekat finansira Savjet za regionalnu saradnju, a njegov cilj je uključivanje mladih u programe međukulturne razmjene, rekla je Dragana Šušnica, predstavnik prijedorske Agencije lokalne demokratije.

– Prva aktivnost u sklopu projekta je trening koji će se održati u Prijedoru od 13. do 16. februara, gdje će učestvovati mladi od 18 do 30 godina iz Bosne i Hercegovine, Srbije, Sjeverne Makedonije, Crne Gore i sa Kosova, koji su zainteresovani za istoriju, turizam i kulturno nasljeđe – dodala je ona.

Neki od učesnika projekta imaće priliku i da posjete tri turističke lokacije, poznate po spomenicima iz Drugog svjetskog rata.

– Nakon treninga u Prijedoru, biće izrađena on-line platforma, koja će biti vodič za putovanja, a koja će predstavljati mjesta i kulturno nasljeđe devet spomenika iz Drugog svjetskog rata – istakla je Šušnica.

Prijave za ovaj projekat traju do 31. januara, a detaljnije informacije dostupne su na sajtu Agencije lokalne demokratije.

B.D.

PrethodniPOTPISANI UGOVORI O STIPENDIRANJU STUDENATA (video
SlijedećiODBOR PODNIO KRIVIČNU PRIJAVU, TVRDE DA AKCIJA NIJE UGROŽENA