UČENICI SAMI ZARAĐUJU ZA MATURSKU EKSKURZIJU!

Učenici Trećeg razreda srednje Muzičke škole „Savo Balaban“, pripremaju niz kulturnih događaja u našem gradu, kako bi zaradili novac za matursku ekskurziju, koja je planirana u drugoj polovini septembra.

Sedmoro talentovanih učenika,  sredinom prošle godine osnovali su muzičku grupu „The Bachs“, u okviru Sekcije pop muzike, koja djeluje u ovoj školi. Poučeni znanjem i iskustvom njihovog profesora gitare Dragana Marinkovića, cilj im je da promovišu kulturu i kvalitetnu muziku u svom gradu i šire, a prijedorska publika ih je već zavoljela.  Osim što odlično sviraju i pjevaju, oni komponuju muziku, pišu poeziju, slikaju…

Za 26. april, pripremaju sjajan pop-rok koncert, koji će biti održan u Pozorištu Prijedor, sa početkom u 20.00 časova. Ulaznice po cijeni od 10 KM, već su u prodaji, a možete ih kupiti u Muzičkoj školi „Savo Balaban“. Prije koncerta planiraju da organizuju Kulturno veče u holu Pozorišta gdje će organizovati izložbu fotografija, grafika i ulja na platnu učenika i profesora škole, čitaće se poezija koju članovi ove grupe pišu i izvodiće se njihove autorske muzičke kompozicije.

Podržimo ove učenike, jer naše malo, njima će značiti puno! Maturska ekskurzija, za koju im je potrebno 5.000 KM,  bila bi im nagrada za sav rad i trud tokom školovanja!

 

 

M.Stegić

 

 

 

 

 

You must be logged in to post a comment Login

Leave a Reply

Zabranjeno je preuzimanje sadržaja bez pismene dozvole!