UGOSTITELJI APELUJU DA SE RADNO VRIJEME PRODUŽI ZA SAT VREMENA (video)

Ugostiteljski radnici u Republici Srpskoj traže od nadležnih da produže radno vrijeme ugostiteljskih objekata za sat vremena. To bi im, kažu, mnogo značilo, naročito u ljetnim mjesecima i vikendom, kada ljudi kasno izlaze iz kuće.

– Kada bi radili vikendom do 24 časa, to bi već bio neki pomak i dosta bi nam značilo – rekao je Goran Dakić, predsjednik Udruženja ugostitelja iz Prijedora.

Prihodi su, ionako, minimalni, jer kafići i restorani dva mjeseca nikako nisu radili, kaže Radovan Surtov, vlasnik Motela “Le Pont”. U vodu su pale i nade da će ljetna sezona popraviti negativan trend. Ugostitelji se hvataju za slamku spasa, pa bi sat vremena dužeg rada bio od velikog značaja.

– Kada prođu ova dva mjeseca i ljetna sezona, ako tu ne budemo imali prihoda, teško ćemo se izvući na jesen. Mislim da će jesen biti jako teška, da će doći i do otpuštanja radnika. Zato apelujem na ljude koji odlučuju o tome da nam pomognu. Apelujem i na inspektore da budu malo fleksibilniji. Mjere treba poštovati, ali moraju znati da mi od ovoga živimo – naglasio je Surtov.

Podsjećamo, sadašnje radno vrijeme ugostiteljskih objekata je do 23 časa,  uz poštovanje mjera koje je propisao Republički štab za vanredne situacije.

B. D.

You must be logged in to post a comment Login

Zabranjeno je preuzimanje sadržaja bez pismene dozvole!