UGOSTITELJI TRPE OGROMNE GUBITKE (video)

Pored turizma, najveću štetu, usljed pandemije virusa korona, trpi i ugostiteljstvo. Kafići i restorani ne rade, a troškova je mnogo. Uprkos tome, prijedorski ugostitelji tvrde da ne planiraju otpuštati radnike. Ovo nam je potvrdila i Mladena Zorić, radnica jednog ugostiteljskog objekta. Bez obzira što ne rade, platu, kako kaže, uredno primaju.

–  Bez obzira na ovako tešku situaciju, kod nas niko nije dobio otkaz. Naravno, na čekanju smo. Poslodavac nam je isplatio plate. Nadamo se da će sve ovo brzo proći i da ćemo uskoro početi sa radom – istakla je ona.

Optimistični su i u Udruženju ugostitelja. Predsjednik Udruženja, Goran Dakić, vjeruje da će, kada počnu sa radom, nadoknaditi sve gubitke.

– Neka naša optimistična predviđanja su da bi u maju mogli početi raditi. Realno je nadati se da neke prihode možemo ostvariti u julu i avgustu, ako se do tada sve smiri u okolnim državama – rekao je Goran Dakić, predsjednik Udruženja ugostitelja iz Prijedora.

Ugostitelji smatraju i da će im mjere pomoći Vlade Srpske dobro doći. Shodno tome, apeluju na vlasnike kafića i restorana da ne otpuštaju radnike i ne odjavlјuju radnje.

B.D.

1 Comment

  1. dušan

    8. Aprila 2020. at 12:51

    Ova korona bi trebala opametiti ove ugostitelje da u vrijeme dok ne rade, srede svoje kafane, jer mnoge još uvjek imaju klozate “čučavce” a od cigareta svi zidovi su im požutjeli. A novinar ako pravi reportažu o ugostiteljstvu treba dublje da se spustiti u analizu i pripremu reportaže. Šta ima ova djevojka – konobar da ovom reportažom??? Ništa! Članak urađen na novu gimnazijalca…

You must be logged in to post a comment Login

Leave a Reply

Zabranjeno je preuzimanje sadržaja bez pismene dozvole!