18.8 C
Prijedor
Četvrtak, 21 Septembra, 2023

UGOSTITELJIMA NEOGRANIČENO RADNO VRIJEME

Najnovije vijesti

Ugostiteljskim objektima u Prijedoru omogućeno je duže radno vrijeme za predstojeće republičke i vjerske praznike zbog potrebe za bogatom i raznovrsnom ugostiteljsko-turističkom ponudom, mnogih kulturnih i zabavnih dešavanja i očekivanog dolaska većeg broja turista.
Do 15. januara 2017. godine svi ugostiteljski objekti na području Prijedora mogu raditi jedan sat duže u odnosu na propisano radno vrijeme, dok na dane praznika mogu raditi neograničeno, i to večeras i sutra, te 6, 9. i 13. januara.

Ugostiteljski objekti, smješteni u stambeno poslovnim objektima kolektivnog stanovanja, mogu izvoditi muzičke sadržaje, ali u granicama dozvoljene čujnosti, kako se ne bi ugrožavao javni red i mir.

U sve dane praznika od 00.00 do 24.00 časa mogu raditi subjekti koji obavljaju djelatnost proizvodnje i prodaje hljeba, peciva, svježe tjestenine i kolača, s tim da je od ponoći do 6.00 časova dozvoljena samo šalterska prodaja, te apoteke, benzinske pumpe, dragstori, trgovačke radnje u sklopu staničnih objekata i prodavnice pogrebnom opremom.

Svi registrovani privredni subjekti 2. i 9. januara mogu raditi od 8.00 do 14.00 časova.

Privredni subjekti koji obavljaju proizvodnu i prerađivačku djelatnost u dane republičkih praznika, izuzev 1. januara, mogu raditi u skladu sa svojim potrebama i internim aktima koji regulišu pitanje radnog vremena zaposlenih.

srna