Gradska uprava Prijedor objavila je dva zaključka kojima se reguliše radno vrijeme tokom praznika – od 20. decembra do 16. januara i tada svi ugostiteljski objekti mogu da rade jedan čas duže u odnosu na uobičajeno radno vrijeme, dok im je 31. decembra, kao i 1, 2, 7. i 14. januara dozvoljeno neograničeno.

U ugostiteljskim objektima u stambeno-poslovnim objektima kolektivnog stanovanja 31. decembra, te 1, 2, 7. i 14. januara može biti organizovana svirka od 7.00 do 23.00 časa. Restorani, ugostiteljski objekti za ishranu i piće i ugostiteljski objekti za piće mogu raditi od 7.00 do 24.00 časa radnim danima, a od 7.00 do 1.00 čas vikendom, odnosno petkom i subotom.

Disko barovi, klubovi, diskoteke, barovi i noćni barovi mogu da rade od 19.00 do 3.00 časa radnim danima, a od 19.00 do 4.00 časa vikendom, odnosno petkom i subotom. U ugostiteljskim objektima u stambeno-poslovnim objektima kolektivnog stanovanja mogu biti izvođeni muzički sadržaji, ali u granicama dozvoljene čujnosti, kako ne bi bio ugrožen javni red i mir.

U Prijedoru je rad 1. januara i 9. januara, na Dan Republike, dozvoljen apotekama, prodavnicama pogrebne opreme, cvjećarama, benzinskim pumpama, te subjektima koji se bave djelatnostima proizvodnje hljeba, peciva, svježe tjestenine i konditorskih proizvoda i kolača, kao i dragstorima i veterinarskim ambulantama. U zaključku je navedeno da 2. januara, od 7.00 do 13.00 časova, mogu da rade prodavnice sa prehrambenom robom, mesnice i ribarnice.

“Ako se zbog unaprijed ugovorenih obaveza prema kupcima ukaže potreba za rad u dane republičkih praznika, privredni subjekti koji imaju registrovanu proizvodnu djelatnost treba da se pisanim putem obrate gradonačelniku uz obrazloženje razloga za rad neradnim danima – najkasnije tri dana prije traženog datuma”, navedeno je u zaključku Gradske uprave.

SRNA

PrethodniOD SUTRA REVIJA CRTANIH FILMOVA PO PROMOTIVNOJ CIJENI ULAZNICA
SlijedećiPRIJEM ZA PENZIONERE I PREDSTAVNIKE GO SUBNOR -a (video)