3.8 C
Prijedor
Nedjelja, 26 Marta, 2023

Uhapšen sa obilježenih 10.000 KM: Prijedorčanin optužen zbog ucjene rukovodioca IRB Republike Srpske

Najnovije vijesti

Prijedorsko Okružno javno tužilaštvo podiglo je optužnicu protiv M.M. iz Prijedora jer je ucjenjivao vršioca dužnosti direktora Investiciono-razvojne banke (IRB) Republike Srpske D.V, saopšteno je iz ovog tužilaštva.

U optužnici se navodi da je M.M. u januaru prošle godine tražio od D.V. da ga zaposli u Agenciji za istrage i zaštitu (Sipa) ili da mu umjesto toga da 100.000 KM kako bi prestao sa daljim iznošenjem informacija koje bi mu mogle štetiti.

Oštećeni D.V. je 27. januara prošle godine predao osumnjičenom 10.000 KM avansa u prethodno obilježenim novčanicama, a neposredno nakon primopredaje pripadnici Uprave MUP Srpske za organizovani i teški kriminalitet uhapsili su M.M. koji je proveo mjesec dana u pritvoru.

Krivičnim zakonikom Republike Srpske propisana je kazna zatvora od šest mjeseci do pet godina za onoga ko u namjeri da sebi pribavi protivpravnu imovinsku korist zaprijeti drugom da će protiv njega i njemu bliskih ljudi otkriti nešto što bi škodilo njihovoj časti i ugledu, i time ga prinudi da nešto učini na štetu svoje imovine.

Srpskainfo

error: Preuzimanje sadržaja samo uz pismenu dozvolu!!