Prijedorska policija uhapsila je lice čiji su inicijali A.P. iz Livna prilikom pokušaja da izvrši krivično djelo prevara, saopšteno je danas iz ove uprave.
Prijedorskoj policiji je prije dva dana lice iz Prijedora prijavilo da ga je putem telefonskog poziva i SMS poruka kontaktirao nepoznati muškarac i predstavio se kao član porodice prijavitelja koji se nalazi na izdržavanju zatvorske kazne, te tražio 10.000 KM kako bi platio prijevremeno puštanje na slobodu.

Istog dana na lokaciji dogovorenoj za predaju novca u Prijedoru osumnjičeni A.P. je uhapšen, a kriminalističkom obradom utvrđeno je da je u planiranju i izvršenju krivičnog djela učestvovalo još jedno lice iz Prijedora, koje je trenutno nedostupno policijskim službenicima i za kojim je raspisana potraga.

Utvrđeno je i da su ova lica u julu 2019. godine počinila prevaru kada su od lica B.K. iz Prijedora uzeli 5.000 KM dovodeći ga u zabludu da pozajmljuje novac poznaniku.

Nakon kompletiranja predmeta, protiv osumnjičenih lica će Okružnom javnom tužilaštvu Prijedor biti dostavljen izvještaj za počinjena krivična djela prevara i prevara u pokušaju.

srna