Uprkos teškoj situaciji koja nas je zadesila, u prijedorskoj Poljoprivredno-prehrambenoj školi uspjevaju da održe plasteničku proizvodnju. Učenika trenutno nemaju, ali zato su tu ambiciozini profesori, koji se svojski trude da im ne propadne ono što su uložili i što su godinama gajili.

– Imamo dosta problema, ali borimo se. Jedan od problema nam je i nedostatak učenika, a još su nam i vremenske prilike loše. To je odgodilo presađivanje rasada u plastenike – rekla je Jovanka Dražić, profesor stručnih predmeta u ovoj obrazovnoj ustanovi.

Rad u plastenicima organizovan je u dvije smjene, sa minimalnim brojem ljudi, istakao je Goran Aničić, profesor stručnih predmeta u Poljoprivredno-prehrambenoj školi. On kaže da se pripremaju i za proljećnu sjetvu.

– Uspješno izvršavamo sve naše obaveze, bez obzira na poteškoće sa kojima smo suočeni. Obavili smo prihranu usjeva i sada planiramo pripremu zemljišta za proljetnu sjetvu. Uglavnom će biti zastupljen kukuruz. Svaki dan nam pristižu ponude naših učenika, koji izražavaju želju da nam pomognu, ali to je sada nemoguće – dodao je on.

Poljoprivredno-prehrambena škola posjeduje dva plastenika. U njima je zasađeno nekoliko različitih kultura.

B.D.

PrethodniKod lica pronađena opojna droga
SlijedećiVIRTUELNE UČIONICE PUNE ĐAKA (video)