18.8 C
Prijedor
Četvrtak, 21 Septembra, 2023

Urbani dio grada nije predviđen za sadnju bašti

Najnovije vijesti

Pojedini građani naselja Pećani, koji su sijali baštu u blizini „H“ zgrada, od ove godine to neće moći da čine. Poručuju to iz Gradske uprave Prijedor, uz obrazloženje da javne zelene površine u urbanom dijelu grada, nisu predviđene za uzgoj poljoprivrednih kultura, već za rekreaciju i boravak građana.

– O svemu tome smo obavjestili građane, kao i tome da će u suprotnom biti kažnjeni. Bašte su pravile problem i radnicima Komunalnih usluga, jer su otežavale pristup otvorenog kanala „Puharska“ prilikom čišćenja. Ta javna zelena površina i još jedna blizu nadvožnjaka su privedene konačnoj namjeni. Izdvojena su novčana sredstva i uz pomoć Komunalnih usluga obrađeno je zemljište i zasijana je trava. Građani koji žele da siju baštu, na raspolaganju im je obližnje zemljište iza „C“ zgrada   – rekao je Milorad Vujmilović, vršilac dužnosti šefa Odsjeka za komunalne poslove i zaštitu životne sredine grada Prijedora.

Inicijativu Gradske uprave podržao je i Radojica Đuđić, predsjednik Savjeta Mjesne zajednice Pećani.

– Tokom ratnih godina i nekoliko unazad , građani su na ovom prostoru sijali baštu. Nismo se slagali sa tim, iz razloga zato što je za tu namjenu predviđeno zemljište na kojem ostali građani ovog naselja uzgajaju povrće za svoje potrebe i upravo iz razloga zato što je ovo urbani dio grada. Zamislite, kada bi svi stanari sijali baštu ispred svojih zgrada, na šta bi to ličilo – dodao je Đuđić.

Zamolio je građane za razumijevanje, te poručio da će im Savjet ove mjesne zajednice pomoći da pronađu prostor na parceli na kojoj građani već uzgajaju povrće.

M.Šodić