6.8 C
Prijedor
Ponedjeljak, 26 Februara, 2024

USKORO PETI MURAL U GRADU

Najnovije vijesti

Autorski rad akademskog slikara Selvera Begića iz Banjaluke pobjednik je konkursa za dodjelu pete godišnje međunarodne nagrade “Paola de Manjinkor” za izbor najboljeg murala u Prijedoru za 2017. godinu.
U konkurenciji za ovogodišnju nagradu bilo je 37 radova, potvrđeno je iz Udruženja likovnih umjetnika Prijedor, na stranici “Prijedor grad murala”.

Žiri u sastavu Boris Eremić, Luiđi Penasa, Monika Ponjavić, “Dim Tim” /Danijela Mršulja Vasić, Iskra Vasić, Milenko Vasić/, Lidija Kević, Milijana Marmat i Aleksandra Savić, jednoglasno i sa maksimalnim brojem poena odlučili su da ovaj rad krasi zid Osnovne škole “Desanka Maksimović” u Prijedoru.

Godišnja međunarodna nagrada za najbolji mural u Prijedoru “Paola de Manjinkor” sastoji se iz plakete i nagradnog fonda od 3.000 KM.

Oslikavanje pobjedničkog murala planirano je početkom septembra.

Grad Prijedor već krase murali “Šeširdžija” Nataše Konjević iz Banjaluke, “Transformacija” mađarskog strit-art umjetnika Atile Samožija Vidama, “Vrt” rumunskog autora Raula Opree Sadoa, te “Grad” umjetničke grupe “Dim Tim” iz Beograda.

izvor: Srna