Od 1. marta za rješavanje predmeta u drugostepenom postupku sa područja  Regije Prijedor, nadležan je Okružni sud Prijedor, u koji su već počeli da stižu spisi. Ovaj sud privremeno smješten u objektu Osnovnog suda već uveliko vodi aktivnosti na materijalno tehničkom opremanju i kadrovskom jačanju, kako bi konačno mogao početi da se bavi osnovnom djelatnošću.

U prvom redu radi se na nabavci odgovarajuće informatičke opreme, izradi pečata, nabavci omota za spise na jednoj strani i na drugoj, u toku je i konkursna procedura za izbor i imenovanje šest sudija, koje će, pored predsjednika, biti zaposlene u ovom sudu, rekao je predsjednik Duško Milojica.

Na jučerašnjoj sjednici Vlada Republike Srpske donijela je, između ostalog zaključak o kapitalnim investicijama, kojim je obuhvaćeno i obezbjeđenje  objekta za smještaj pravosudnih institucija regionalnog nivoa: Okružnog suda Prijedor, Okružnog tužilaštva Prijedor, te Okružnog privrednog suda Prijedor.

Na taj način biće ubrzano rješavanje predmeta iz nadležnosti ovih institucija, naglasio je Milojica i izrazio očekivanja da će sve pretpostavke za rad biti okončane u toku godine.

S.M.

Prethodni75  OSNOVACA IZ PET  ŠKOLA UŽIVALO U „KAMPU DJEČIJIH OSMIJEHA“ (VIDEO)
SlijedećiU KANALU MRTAV PRONAĐEN GORAN MARIĆ