Srpsko pjevačko društvo „Vila“ proslavilo je krsnu slavu, Mitrovdan, u prisustvu brojnih gostiju i dugogodišnjih prijatelja ovog prijedorskog društva. Zadovoljstvo što su se ponovo okupili da zajedno proslave Svetog velikomučenika Dimitrija, izrazio je predsjednik „Vile“, protojerej stavrofor Ranko Maletić. Sa tradicijom od preko 130 godina, to je najstarije pjevačko društvo na ovim prostorima. Rad su obnovili 2000. godine i trenutno imaju 25 članova, što je manje nego ranijih godina, jer ni „Vila“ nije imuna na odliv stanovništva i odlazak mladih, rekao je dirigent Aljoša Novaković.

– Mogu da se pohvalim da sa ovih 25 članova radimo aktivno, vrijedno, imamo lokalne nastupe. Doduše, nismo išli na evropska takmičenja po kojima smo prepoznatljivi, ali od sledeće godine imamo velike šanse da napravimo novi gradski hor. Taj hor bi činili članovi „Vile“, SKUD-a „Dr Mladen Stojanović“, „Une“ iz Novog Grada, prijedorske muzičke škole. Bio bi to reprezentativan hor, koji bi predstavljao grad Prijedor i državu na raznim međunarodnim takmičenjima – najavio je Novaković.

On je dodao da bi, pored njega, u novom gradskom horu bio još jedan dirigent, a repertoar bi bio raznovrstan, od klasičnih do filmskih kompozicija.

D. S.

PrethodniU prodaji je novi broj “Kozarskog vjesnika”
SlijedećiBiro za zapošljavanje : Odbijanje posla nije često, ali ga ima