3.8 C
Prijedor
Petak, 2 Decembra, 2022

Visoka medicinska škola – svečana akademija (video)

Najnovije vijesti

Svečanom akademijom u Pozorištu Prijedor, Visoka medicinska škola obilježila je dvadeset godina rada, a uručeno je i 110 diploma svršenim studentima.

Među svršenim studentima je i Vanja Amidžić iz Banjaluke koja je diplomirala Sanitarno inžinjerstvo sa najvećim prosjekom.

-Bilo mi je divno tokom studiranja i svakome ko voli da se bavi ovim poslom ili ko to stvarno želi, preporučila bih ovu ustanovu- rekla je Amidžićeva.

Direktor Visoke medicinske škole, Radenko Stijepić, rekao je da je ponosan, jer je ova ustanova iznjedrila veliki broj zdravstvenih radnika koji rade u zdravstvenim ustanovama širom Srpske, BiH i Srbije.

– Naši svršeni studenti rade na kliničkim centrima u Banjaluci, Tuzli, u bolnici Prijedor, u Doboju, Bjeljini, Trebinju i u domovima zdravlja. To su vrhunski zdravstveni radnici i to je zasluga i naše škole i Prijedora i svih profesora i radnika koji smo iškolovali kadar- rekao je Stijepić.

Diploma je uručena i studentu generacije, Biljani Vujasin. Na svečanoj akademiji uručeno je 110 diploma četiri studijska programa trogodišnjih i četvorogodišnjih studija.

I.P.