12.8 C
Prijedor
Petak, 23 Februara, 2024

VJEŽBE ZA DUGOVJEČNOST I ODLIČNO ZDRAVLJE

Najnovije vijesti

Pet Tibetanaca je niz od pet jednostavnih pokreta koji aktiviraju određena središta energije u tijelu i na taj način dovode hormone u ravnotežu, regulišu stres, usporavaju i produbljuju disanje i podmlađuju organizam.
Niz jednostavnih vježbi osmislili su tibetanski sveštenici nakon mnogo godina proučavanja i vežbanja i zaključili su da do starenja organizma dolazi zbog promjene hormonalnog balansa u tijelu čoveka.

Kako bi se taj disbalans spriječio, a ravnoteža hormona zadržala što je duže moguće – potrebno je ponavljati vježbe koje će podstaći upravo za to predviđene energetske centre u tijelu.

Kako vježbati:

Ukoliko niste u formi i ne bavite se fizičkom aktivnošću, svaki od ovih pet pokreta ponovite jednom. Kroz nekoliko dana ili nedjelja ponovite ih tri puta i kako vrijeme bude odmicalo, a vi se osjećali snažnijim – vežbu možete ponoviti i do 21 put, ali nikako ne više od toga, jer u tom slučaju možete postići suprotan efekat i umjesto željene ravnoteže prouzrokovati disbalans energije u tijelu.

Kako biste poboljšali učinak ovog niza od pet vježbi, trebalo bi da promjenite i druge životne navike. Fokusirajte se na zdravu ishranu i uopšte zdrav način života. Vježbe je najbolje raditi ujutro, prije doručka, svaki dan.

Blagodeti vežbanja “pet Tibetanaca”:

Smanjuju depresiju i napetost, a povećavaju koncentraciju i pamćenje
Podmlađuju organizam
Poboljšavaju probavu i pomažu radu disajnih organa
Pomažu kod artritisa i reume i smanjuju bol u leđima
Utiču na fizičku snagu i izdržljivost
Poboljšavaju emocionalno i mentalno zdravlje.

(webtribune)