24.8 C
Prijedor

(VIDEO) VODE IMA, ALI TREBA JE ČUVATI

Prijedor spada u one lokalne zajednice koje imaju dovoljno pitke vode i tu sreću da se ljeti u vrijeme najvećih vrućina ne mora primjenjivati redukcija vodosnabdijevanja. Iz Vodovoda upućuju apel građanima da se nelegalno ne priključuju na vodovodnu mrežu jer to stvara probleme u proizvodnji i isporuci vode, kao i u finansijskim bilansima. U ovom preduzeću ističu da je naplativost za isporučenu vodu zadovoljavajuća i da je oko 96 procenata. “Vode ima dovoljno, ali racionalna potrošnja je uvijek korisna i potrebna”, kažu u prijedorskom Vodovodu.

“Mogu sa zadovoljstvom reći da nemamo nikakvih problema sa vodosnabdijevanjem. Naravno da je povećana i proizvodnja i potrošnja, ali mi smo u ovom trenutku još uvijek  daleko ispod naših  maksimuma kada je u pitanju proizvodnja i isporuka vode.  To ne znači da grđani ne treba da racionalno  troše vodu, kako bi prije svega sačuvali naše vodovodne sisteme i naša izvorišta da imamo šta da ostavimo onima koji dođu poslije nas. Nismo u nikakvoj kriznoj situaciji, naše pumpe i naša proizvodnja su na srednjem nivou, ali kao što sam rekao, upućujem poziv građanima da racionalno troše vodu, da ne zalijevaju bašte, da ne pune bazene, već da to rade iz nekih individualnih izvora vodosnabdijevanja”, poručio je Dragoslav Kabić, direktor Vodovoda.  

                                                                                        Zoran Sovilj

Preuzimanje dijelova teksta ili teksta u cjelini je dozvoljeno, ali uz obavezno navođenje izvora i uz postavljanje linka ka izvornom tekstu na https://kozarski.com/

NAJČITANIJE