16.8 C
Prijedor
Četvrtak, 8 Juna, 2023

VODOSTAJ SANE TRENUTNO STAGNIRA (GALERIJA I VIDEO)

Najnovije vijesti

Vodostaj Sane, u popodnevnim časovima, iznosio je oko 452 cm, dok je jutros izmjereno 454 cm. To su, kažu nadležni, prvi pokazatelji da nivo vode počinje da se spušta.

– Nažalost, dio kuća i zemljišta je poplavljen. No, podaci iz Sanskog Mosta govore da nivo Sane u njezinom gornjem toku opada. I nadamo se, ukoliko ne bude drugih vremenskih promjena, da će vodostaj nastaviti da opada, te da će se voda povući iz zaplavljenih područja – rekao je gradonačelnik Prijedora Milenko Đaković prilikom obilaska obala Sane. Voda se izlila u dijelovima naselja Tukovi, Raškovac, Gomjenica i Brezičani. Tu je voda zaplavila nekoliko desetina domaćinstava, ali u većini slučajeva nije prodirala u stambene objekte.

 

– Šteta postoji, ali ona nije ni blizu one koja je nastala u poplavama koje su nas zadesile 2014. godine. Ono što je rađeno u prethodnom periodu na zaštiti od poplava, pokazalo je svoj efekat, jer nije došlo do izlijevanja Sane na lokalitetima gdje se to ranije dešavalo – naveo je Đaković.

On je dodao da ono što nije završeno, nije urađeno zbog neriješenih imovinsko-pravnih odnosa, što koči i mnoge druge projekte.

Z. J.

error: Preuzimanje sadržaja samo uz pismenu dozvolu!!